Európa
szövete

Koncepció 1
Koncepció 2
Mercurius...
Térkép
Parafrázisok
"Kiállítások"
Videospot
Támogatók
Linkek

Kezdőlap
Kapcsolat
Copyright
Maria Almanza Maria Almanza sző
Az 5.sz. munka (video)
Kérjük várja meg, míg a kép betöltődik! Maria Almanza
3. Maria Almanza Belgium

A szövés az a technika, amely a kifejezés változatos lehetőségeinek minden más művészi formánál teljesebb tárházát kínálja számomra.

      Terveimet a különféle fonalak és anyagok kombinációi keltik életre. A szövés egyúttal olyan technika is, amely lehetővé teszi számomra, hogy háromdimenziós munkákat hozzak létre. Munkáimat saját technikámmal interpretálom és szövöm, de sok más művész tervének és rajzának megvalósításakor a klasszikus kárpit technikáját használom. Saját munkáimnak és más művészek munkáinak kivitelezése bővítette a textillel kapcsolatos ismereteimet és lehetővé tette, hogy elmélyültebben foglalkozzam a technikákkal és az anyagokkal.

      Az Európa szövetéhez készített részletet a klasszikus kárpit alapján szőttem meg, hozzátéve saját elgondolásomat. A kivitelezéshez “kopt” eljárást is alkalmaztam, amely a kárpit és a lebegtetett szövés keveréke. A kárpit egyik részén a háttér színezésére különleges textil-vízfestékeket használtam. Feltételezésem szerint ebben a projekteben az interpretáción van a hangsúly, nem pedig az eredeti kárpit pontos másolásán.

      Nemcsak azért volt számomra ez a kezdeményezés hihetetlenül érdekes, mert sikerült kísérleteznem különböző anyagokkal és szövéstechnikákkal hanem nagy öröm volt a részvétel maga is egy olyan európai textil projektben, melyben a különböző európai művészek inspirációinak középpontjában a kárpit műfaja áll.


Vissza az elejére